חדש באתר

האתר פתח מרכז מידע חדש לנושא פתרונות SAAS ופתרונות On-Demand.
מידע רחב על פתרונות אלו תוכלו למצוא בקישור
תוכנות כשירות שם מדי פעם נסקור פתרונות עסקיים אותם ניתן לקבל כשירות ברחבי האינטרנט בישראל ובעולם.

צוות האתר מעמיד לרשותכם שורה של אנשי מקצוע עם ניסיון עשיר בתחום טכנולוגיות המידע. באמצעות הבלוג והפורום ננסה לטפל במספר רחב של נושאים, בעיות ומכשלות הקיימים בכל סוגי הפרויקטים הקשורים לטכנולוגיות המידע.

מטרת האתר

אתר זה הוקם במטרה לסייע לכם, העוסקים בטכנולוגיות המידע (ארגונים וספקים) - מנהלים, מנהלי פרויקטים, המעורבים ברכש טכנולוגי וכל מי שמתעניין - בתהליכי ההתקשרות בין ארגונים ספקים ומימוש הפרויקטים.

מרכז המידע בנושא ניהול מכרזים ופרויקטים בתחום טכנולוגיות המידע מייצר במה מקצועית רחבה לכם העוסקים בטכנולוגיות המידע בארגונים. מרכז המידע עוסק במגוון רחב של נושאים בתחומי טכנולוגיות המידע ובא לייצר נקודת מפגש למנהלים, מנהלי פרויקטים, מנהלי פרויקטים המעורבים ברכש טכנולוגי ולכל מי שיש עניין בתהליכי התקשרות בין ארגונים וספקים.

גישות מובילות וערכים של מתודולוגית Agile

את המאמר הקודם בנושא מתודולוגית Agile – "מתודולוגית Agile, על מה מדברים?" סיימנו בכך שציינו כי מתודולוגית Agile בשונה ממתודולוגיות אחרות מספקת הנחיות כלליות ולא כללים ברורים. במאמר זה נתמקד בגישות המובילות ובערכים של מתודולוגית Agile.

כלים ותבניות מובנות למתודולוגיה של ניהול פרויקטים

בפוסט הקודם התחלנו להציג את מתודולוגית Agile לניהול זריז של פרויקטים. אלא שמתודולוגיה זו אינה כוללת סט כלים מובנה מוכן מראש להטמעתה. לכן, החלטתי להציג את אחד הכלים המובילים בעולם שמאפשר באמצעות סט כלים מובנה לנהל פרויקט באופן מתודולוגי לאורך כל השלבים שלו. כלי זה הוא Method123 Project Management Methodology ("MPMM") שמבוסס על ה-PMI PMBOK ועל Prince2® worldwide standards לניהול פרויקטים.

מתודולוגית Agile, על מה מדברים?

בעולם של ניהול פרויקטים בתחום טכנולוגיות המידע משתמשים בשנים האחרונות במושג חדש יחסית – מתודולוגיות Agile לניהול פרויקטים.

Agile – זריזות, היא מתודולוגיה איטרטיבית שהותאמה לפיתוח תוכנה בצוותים קטנים תוך שימת דגש על יעילות, זריזות ואיכות.
מאחר ובאתר שלנו אנחנו לא אוהבים להתייחס לתיאוריות אלא לפרקטיקה בלבד אנחנו ננסה באמצעות סדרת מאמרים לבחון את מתודולוגית Agile ודרכים ליישם אותה בצורה פשוטה בתחום טכנולוגיות המידע ופיתוח תוכנה.

למה למערכות ERP קשה להתמודד עם שינויים עסקיים?

האם קושי זה מחוייב מציאות או שאפשר אחרת?

בשוק התחרותי של היום, ארגונים חיים במצב של שינוי מתמיד. זה נכון עבור כמעט כל המגזרים אבל בולט במיוחד במגזר השירותים למיניהם. ברור לכולם כי ארגונים עסקיים נדרשים להגיב במהירות לשינויים עסקיים ובעלות-תועלת סבירה בכדי להישאר תחרותיים.

אלא שכל מי שיישם מערכת ERP ולא משנה של איזה יצרן מגלה מהר מאוד כי המערכת אינה נותנת מענה לצרכים אלו. אפשר לראות זאת במחקר של חברת IDC מפברואר 2008 IDC שסקר 250 חברות בארה"ב ובאנגליה. הסקר בחן אומנם את אסטרטגית ההשקעות במודל ה-HR שמצביע על 47% מהארגונים טוענים שעלויות יישום השינויים חורגות מהתקציב שתוכנן בכ-100%.

שלב תוכן

כתבו עלינו

נתקלתם בשאלות הבאות?

עומדים לנהל מכרז? כיצד כותבים RFP?
  מתי כדאי להכין RFP?
יש לכם פרויקט חדש? האם כדאי לצרף חוזה למסמך ה-RFP?
  איך עונים ל-RFP?
נתקלתם בבעיה בפרויקט? מה זה נוהל מפת"ח?
  איך בוחרים ספק?

 

מה?זה!

מה?זה! - מילון מונחים וקיצורים בעולם המחשוב הארגוני.

מה?זה! מרכז ההסברים של המונחים והקיצורים השגורים בעולם המחשוב הארגוני.