אירוע החדשנות 2014 Think Next של מיקרוסופט

באירוע נחשפו 35 טכנולוגיות חדשות בתחומים חמים וביניהם: תלת ממד, מציאות רבודה, ממשקי משתמש טבעיים, בידור, משחקים, רובוטיקה ועוד

המפתחים: סטארט-אפים ישראליים, מוסדות אקדמיה ומעבדות מיקרוסופט

מרכז המו"פ של מיקרוסופט בישראל פתח הבוקר (7 לאפריל) את אירוע החדשנות השנתי Think Next 2014 שמתקיים זו הפעם השישית. באירוע, שמתקיים בנמל תל אביב (האנגר 11) משתתפים כ-1,800 מוזמנים מתעשיית היי-טק, מפתחים, מנהלי פיתוח, טכנולוגים ראשיים, יזמים וחברות סטארט-אפ, קרנות הון סיכון, סטודנטים וחוקרים מהאקדמיה ועוד.

האירוע, שמתקיים בשיתוף עם מיקרוסופט ונצ'רס, עומד בסימן 'חדשנות בטכנולוגיה – ללא גבולות' והוא יפגין את יכולותיה המיוחדות של התעשייה הישראלית להמשיך לפרוץ גבולות באמצעות יצירתיות. אמנם מיקרוסופט יוזמת את אירועי Think Next אך במה מרכזית ניתנת ליזמים ישראליים צעירים להפגין את חדשנותם בפני בכירי מיקרוסופט העולמית ובפני ראשי תעשיית ההיי-טק הישראלית. היזמים הישראליים ופיתוחיהם ייחשפו גם בפני משלחות מחו"ל וביניהן משלחת של 50 מנהלי מאיצי חברות הזנק (אקסלרטורים) מכל העולם שיגיעו לאירוע ויבחנו את חידושיהם.

באירוע ייחשפו כ-35 טכנולוגיות חדשות: כמחציתן של חברות סטארט-אפ ישראליות ומהאקדמיה, שנבחרו במסגרת פעילותה של מיקרוסופט ונצ'רס בקרב קהילת היזמים המקומיים והאקדמיה. והמחצית השנייה- טכנולוגיות פרי הפיתוח של מרכזי המו"פ של מיקרוסופט ברחבי העולם ובישראל.

יורם יעקובי, מנכ"ל מרכז המו"פ של מיקרוסופט בישראל: "התעשייה הישראלית מפגינה באירוע חדשנות בכמה מהתחומים הטכנולוגיים החמים ביותר בעולם וביניהם: תלת ממד, מציאות רבודה, ממשקי משתמש טבעיים, בידור, משחקים, רובוטיקה, למידה חישובית (Machine Learning) ועוד. הפיתוחים הללו מעצימים את יכולות המשתמש ומעשירים את חייו באמצעות כלים ידידותיים שיהיו זמינים בקרוב לכל. כך לדוגמה, כלים חדשים יאפשרו לכל אחד לפתח אפליקציה בלי כל ידע בתכנות. כל אחד יוכל לעצב בקלות אובייקט 3D ולהדפיסו ועוד. אני מקווה שהחשיפה שמקבלים סטארט-אפים בפני משלחות מחו"ל ובכירי התעשייה בארץ תסלול את דרכם להצלחה בשוק העולמי".

אורח הכבוד השנה הוא הארי שום (Harry Shum) סגן נשיא בכיר, מנהל המחקר העולמי והטכנולוגיה של מיקרוסופט שהגיע לביקורו הראשון בישראל. הארי שום יופיע הערב על במת הכנס בשיחה חופשית עם ד"ר קירה רדינסקי, חוקרת לשעבר במעבדות המחקר של מיקרוסופט, חוקרת בטכניון, מייסדת Sales Predict ואחת היזמות הבולטות כיום בישראל.

הארי שום אחראי על התווית האסטרטגיה הטכנולוגית של מיקרוסופט ועל גוף המחקר Microsoft Research שמתמחה במחקר בסיסי ומחקר יישומי בתחום מדעי המחשב והנדסת תוכנה. גוף מחקר זה, שהוא מהגדולים בעולם בתחומו, מעסיק 850 חוקרים ב-10 מעבדות ברחבי העולם לרבות ישראל. שום הוא האחרון בשרשרת ארוכה של בכירי החברה שהגיעו לאירועי Think Next וביניהם: סטיב באלמר, ריי אוזי, קרייג מונדי, צ'י-לו וריק ראשיד.

בנוסף לשום, יופיעו על במת האירוע שורה של מרצים פורצי דרך בתחומי הטכנולוגיה וביניהם: דורון מאירסדורף, אושרי אבן זוהר, אייל שחר ועוד. כן יישא דברים ג'יימס וויטאקר, מבכירי מובילי הדיעה של מיקרוסופט בתחום הטכנולוגיה.

אודות אירוע Think Next

אירוע Think Next הפך בשנים האחרונות לאחד האירועים הטכנולוגים המובילים בישראל ואף אומץ במקומות נוספים בעולם (הודו, סין וארה"ב). האירוע מתקיים במסגרת מאמציה של מיקרוסופט לקדם את תעשיית ההיי-טק בישראל ובמיוחד את מגזר הסטארט-אפים שעם כ-1,000 מהם היא מקיימת פעילויות קידום ושת"פ מגוונות. לאור זאת, באירוע חושף מרכז המו"פ של מיקרוסופט טכנולוגיות חדישות שפותחו בארץ ובמרכזי מו"פ אחרים של החברה בעולם – אך נותן במה מידי שנה גם לכ-20 סטארט-אפים מובילים וחוקרים מהאקדמיה שמקבלים חשיפה בפני התעשייה כולה ובפני ראשי מיקרוסופט. קבוצה נבחרת זו תציג השנה את פיתוחיה בפני הארי שום, מנהל המחקר העולמי של מיקרוסופט.